1

ТиХто app penetration test

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in Ucraino. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

 

Ще одна історія успішного партнерства нашої компанії з командою «ТиХто» та колегами з SSG Systems. А саме в декілька етапів ми провели оцінку технічної захищеності застосунку ТиХто.

 

ТиХто – це мобільний додаток, який допомагає ЗСУ і територіальній обороні при перевірці осіб на предмет виявлення можливих зв’язків з криміналом, диверсійною діяльністю та «рускім міром». Безпосередньо над створенням додатку працювали команди YouControl та Artellence за підтримки кіберфахівців СБУ.

 

Трохи деталей про ТиХто.

 

За допомогою додатку користувач може в режимі реального часу перевірити будь-яку особу на приналежність до категорій ризику, що потенційно може становити загрозу. Наприклад: втрачений чи недійсний паспорт, перебування особи у державному розшуку, включення до санкційних списків РНБО, реєстрів терористів і ДРГ, перебування авто у розшуку тощо.

 

Застосунок працює з відкритими даними реєстрів, не містить і не зберігає персональні дані осіб. Негативний результат запиту у застосунку  – це привід для подальших ретельних перевірок правоохоронними органами.

 

З моменту першої публікації ТиХто в AppStore та Google Play, розробниками були суттєво доопрацьовані використовувані у застосунку алгоритми пошуку та аналізу даних.

 

Які задачі вирішили наші етичні хакери

 

Тестування захищеності застосунку виконувалось за принципами чорної та сірої скрині.

 

Виходячи з призначення та принципу дії застосунку ТиХто, наша команда пентестерів особливу увагу приділила таким векторам атак та зонам ризику, як:

–  несанкціонований доступ до віддалених панелей управління,

– доступ до чутливих даних застосунку,

– витік конфіденційної інформації,

– горизонтальна або вертикальна ескалація привілеїв,

– стійкість до відомих атак.

 

Які висновки за результатами тесту на проникнення

 

 На момент проведення пентесту (мається на увазі тестування на проникнення версій додатку, актуальних на той момент, до наступних оновлень) наші експерти дійшли висновку, що реалізований рівень безпеки ТиХто є високим.

 

Розуміючи, що наявність будь-яких помилок чи вразливостей у програмному продукті створює потенційні ризики різного направлення та характеру, команда розробників YouControl, постійно працює над удосконаленням застосунку ТиХто. В тому числі – над забезпеченням належного рівня його безпеки, відстеженням та оперативним усуненням виявлених недоліків і вразливостей.

 

Такий підхід є чудовим прикладом для всіх організацій, що демонструє високий рівень відповідальності та обізнаності у сфері кібербезпеки.

 

 

Related Posts

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *